Τα Κρυπτονομίσματα (crypto) αποτελούν μία νέα ηλεκτρονική μορφή χρήματος (digital money)..Τα Κρυπτονομίσματα αποτελούν μία νέα ηλεκτρονική μορφή χρήματος (digital money) η οποία βασίζεται πάνω στις αρχές της κρυπτογραφίας και της αποκέντρωσης μέσω της χρήσης μίας Κατανεμημένης Βάσης Δεδομένων (Blockchain)...

Εργαλεία Έρευνας Κρυπτονομισμάτων (Crypto Tools)

ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΚΡΥΠΤΟ

Η χρησιμότητα (utility) και το επίπεδο υιοθέτησης (adoption) ενός κρυπτονομίσματος βρίσκονται σε συνάρτηση με τις πιθανότητες επιτυχίας του, και κατά συνέπεια, με μια ενδεχόμενη αύξηση της τιμής του. Όσο περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν ένα κρυπτονόμισμα τόσο μεγαλύτερη είναι η αξία του δικτύου του.

Η χρησιμότητα (utility) και το επίπεδο υιοθέτησης (adoption) ενός κρυπτονομίσματος είναι ενδεικτικά των πιθανοτήτων μελλοντικής επιτυχίας, και κατά συνέπεια, των πιθανοτήτων αύξησης της τιμής του...

Παρακάτω παρουσιάζεται μια σειρά με χρήσιμα διαδικτυακά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τους επενδυτές της αγοράς κρυπτονομισμάτων να ερευνήσουν με αξιοπιστία την παρούσα χρήση και υιοθέτηση των σημαντικότερων δικτύων κρυπτονομισμάτων.

 

ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LAYER-1

Τι είναι τα κρυπτονομίσματα Layer-1?

Το Web 3.0 και η Σχέση του με τα Κρυπτονομίσματα

Μεταρρυθμίζοντας το Διαδίκτυο μέσω του Web 3.0 και της Τεχνολογίας BlockchainΜεταρρυθμίζοντας το Διαδίκτυο μέσω του Web 3.0 και της Τεχνολογίας Blockchain

Το Web 3.0 ή αλλιώς Semantic Web αναφέρεται στην τρίτη γενιά του Διαδικτύου βάσει των προτύπων που καθορίζονται από την κοινοπραξία του WWW (W3C).

 

Το ιστορικό του Web 3.0

Ο όρος Semantic web που στα Ελληνικά μεταφράζεται ως Σημασιολογικός Ιστός εισήχθη το 1999, από τον εφευρέτη του διαδικτύου, Tim Berners-Lee:

«Έχω ένα όνειρο για το Διαδίκτυο [στο οποίο οι υπολογιστές] θα μπορούν να αναλύουν όλα τα δεδομένα στον Ιστό - το περιεχόμενο, τους συνδέσμους, και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπων και υπολογιστών. Ένα «Semantic Web», θα το καθιστά δυνατό, που ακόμη δεν έχει εμφανιστεί, αλλά όταν εμφανιστεί, οι μηχανισμοί του εμπορίου, της γραφειοκρατίας και της καθημερινής μας ζωής θα διαχειρίζονται από μηχανές που μιλούν σε μηχανές. Οι «ευφυείς πράκτορες» που έλεγαν οι άνθρωποι εδώ και χρόνια, τελικά θα υλοποιηθούν».

Μοντέλα Πρόβλεψης της Τιμής του Bitcoin

Προβλέποντας τη Μελλοντική Τιμή του Bitcoin -Υπολογίστε πότε πρέπει να αγοράσετε και πότε να πουλήσετε

Τα Μοντέλα Πρόβλεψης της Τιμής του Bitcoin..Η αγορά των κρυπτονομισμάτων διανύει αισίως την δεύτερη δεκαετία της ζωής της. Μια δεκαετία που χαρακτηρίστηκε από υψηλή μεταβλητότητα, τέσσερις (4) παραβολικές αγορές, και μια εκρηκτική άνοδο των αποτιμήσεων. Η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin ξεπερνά σήμερα το 1 τρις δολάρια και η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των crypto τα 2 τρις δολάρια. Διάσημοι επενδυτές και μεγάλοι τραπεζίτες που ήταν αρνητές και επικριτές της αγοράς των crypto, σήμερα βγαίνουν αγοραστές, και το διατυμπανίζουν. Χωρίς καν να νιώθουν την ανάγκη να απολογηθούν για το ότι κράτησαν τους πελάτες τους μακριά από μια αγορά που ανεβαίνει κατά μέσο όρο 200% τον χρόνο, εδώ και μια ολόκληρη 10ετία.

 

Τα Κύρια Μοντέλα Πρόβλεψης των Κορυφών/Πάτων του Bitcoin

Η τιμή του Bitcoin εκτός από υψηλή μεταβλητότητα, εμφανίζει και μεγάλη κυκλικότητα. Παρουσιάζονται τα σημαντικότερα μοντέλα πρόβλεψης πάτου/κορυφής της αγοράς βασισμένα σε θεμελιώδη στοιχεία, σε στοιχεία τεχνικής ανάλυσης, αλλά και στα ιδιαίτερα αξιόπιστα στοιχεία της on-chain analysis.

Επένδυση σε Crypto Non-Fungible Tokens ή αλλιώς NFTs

Επένδυση σε NFTs (Non-Fungible Tokens)ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ NFTs (NON-FUNGIBLE TOKENS) -Ο ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ

Τα Non-Fungible Tokens ή αλλιώς NFTs αποτελούν μια νέα μορφή περιουσιακών στοιχείων χτισμένη πάνω στη τεχνολογία blockchain, όπως και τα κρυπτονομίσματα. Σε αντίθεση όμως με τα κρυπτονομίσματα που διαιρούνται σε πολλές μονάδες ίσης αξίας (αυτό ονομάζεται στα οικονομικά fungibility), τα NFTs είναι μοναδικά (non-fungible), μη-διαιρετά, και γι’ αυτό χρησιμοποιούνται για την αποτύπωση ψηφιακών έργων τέχνης και άλλων σπάνιων ψηφιακών αξιών, που είναι μοναδικές και δεν χρίζουν αντιγραφής.

Βασικά Σημεία

  • Τα NFTs ίσως θα μπορούσαν να οριστούν και ως: «ένας τύπος περιουσιακού στοιχείου που δημιουργεί ψηφιακή μοναδικότητα και που η ιδιοκτησία του μπορεί να επαληθευτεί μέσα από ένα αποκεντροποιημένο δίκτυο blockchain».
  • Τα Non-Fungible Tokens διαπραγματεύονται ως κοινά κρυπτονομίσματα, και μπορούν να πωλούνται, να αγοράζονται, και να διακρατούνται μέσω εξειδικευμένων ανταλλακτηρίων όπως θα παρουσιαστεί και παρακάτω.

Tα Ψηφιακά Νομίσματα Κεντρικής Τράπεζας (CBDC)

Ψηφιακά Νομίσματα Κεντρικής Τράπεζας (CBDC)Η Αποδυνάμωση του Δολαρίου και τα Ψηφιακά Νομίσματα Κεντρικής Τράπεζας (CBDC)

Με αφορμή την επιδημία του 2019 η παγκόσμια οικονομία οδηγείται σε’ ένα νομισματικό μοντέλο με επίκεντρο τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων κεντρικής τράπεζας (CBDC).

Η Ανάγκη για Ένα Νέο Νομισματικό Σύστημα

Γιατί όμως παρουσιάστηκε η ανάγκη για ένα νέο νομισματικό σύστημα; Γιατί το παρόν νομισματικό σύστημα με επίκεντρο το Αμερικάνικο δολάριο παρουσίασε πρόβλημα; Σε αυτά τα ερωτήματα και σε άλλα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε παρουσιάζοντας το Δίλημμα του Triffin.

 

Η Χρήση Ψηφιακών Νομισμάτων Κεντρικής Τράπεζας (CBDC)

Το CBDC είναι τα αρχικά του Central Bank Digital Currency και αναφέρεται σ’ ένα ψηφιακό νόμισμα που εκδίδει μια κεντρική τράπεζα. Το νέο αυτό ψηφιακό νόμισμα θα συνδέεται μ' ένα υφιστάμενο νόμισμα, όπως είναι το δολάριο και το ευρώ, με σταθερή σχέση ανταλλαγής στο 1 ψηφιακό νόμισμα για 1 παλαιό ευρώ. Το CBDC βασίζεται στην τεχνολογία blockchain, όπως και τα κρυπτονομίσματα, και αποτελεί ‘έξυπνο’ χρήμα.